Електроінструмент для дому та роботи

Дата: 30.01.2023 830
Електроінструмент для дому та роботи

Як вибрати якісний електроінструмент з оптимальними показниками та за доступною ціною?

Зміст:

Електроінструменти — одна з найбільших категорій, яка охоплює довгий список побутових та професійних агрегатів на всі випадки життя. Інструменти для роботи по дереву та металу, для авторемонту, весь будівельний електроінструмент, а також інші класи електроінструменту входять до цієї категорії та щоденно допомагають тисячам сучасних умільців як у домашніх майстернях, так і на підприємствах.

Однак, за всієї різноманітності асортименту та брендів, перед кожним споживачем постає питання: як вибрати якісний електроінструмент з оптимальними показниками та за доступною вартістю. Крім того, необхідно визначити перелік найбільш потрібних інструментів для дому, щоб не нести додаткові витрати. Насправді це не так складно, як здається, у чому ми зараз і переконаємося.

Який електроінструмент потрібен вдома та як вибрати

Незалежно від того, якому бренду ви віддасте перевагу, є певний перелік електроінструментів, який має бути в домі кожного майстра, що поважає себе. До них належать:

  • КШМ, вона ж болгарка. Підходять для зачищення різних поверхонь, розпилювання металевих труб та арматури, роботи з деревиною.
  • Дрилі та шуруповерти знадобляться для закріплення дерев’яних, металевих та гіпсокартонних конструкцій.
  • Перфоратори — це чудові електроінструменти для ремонту будинку. Будуть незамінні під час прокладання кабелю, свердління отворів у бетоні, плитці та ін.
  • Гайковерт. Можна використовувати як під час ремонту чи техобслуговування авто, так і з більш побутовою метою.
  • Фен будівельний. Цей електроінструмент буде корисним, якщо є необхідність у знятті старої фарби з поверхонь, нагріванні металу для роботи з ним надалі, для ремонту або вдосконалення човна для риболовлі тощо.
  • Будівельний пилосос дасть змогу тримати будь-яке місце ремонту, будівництва, а також гараж чи госпприміщення в чистоті та порядку. Також до них можна під’єднувати низку інструментів під час роботи.
  • Шліфмашини бувають стрічковими або орбітальними. Це хороші деревообробні єлектроінструменти, за допомогою яких також можна легко обробляти і металеві поверхні.
  • Шабельна пила допоможе під час роботи з пластиковими трубами, металом, деревом, керамікою.

Звичайно ж, ви можете розширити цей список або навпаки зменшити його залежно від своїх потреб.

Тепер кілька слів про вибір усіх зазначених вище інструментів. Насамперед треба звертати увагу на їхню потужність. Якщо ви не знаєте, як вибрати електроінструменти за потужністю, зараз підкажемо. Для виконання різноманітних робіт вдома або на дачі достатньою буде потужності в межах від 0,3 до 1,0 кВт, залежно від призначення та типу електроінструменту.

Також не забувайте про масу та габарити, оскільки з незвички надто важким інструментом ви не зможете працювати довго.

Інші параметри, такі як кількість режимів, частота обертів, наявність плавного пуску та багато іншого є більш індивідуальними й розглядаються окремо з кожного інструменту.

Професійний чи побутовий інструмент

Якщо ви зрідка щось «підкручуєте» у квартирі, робите монтаж або демонтаж, займаєтеся дрібним ремонтом у приватному домі, вам цілком підійде побутовий або напівпрофесійний електроінструмент.

Однак, якщо перед вами стоять більш складні завдання, зверніть увагу на те, як правильно підібрати професійний електроінструмент для їхнього виконання. Такий інструмент повинен мати більш потужніший двигун, бути з гарним комплектованням та тривалою гарантією.

Потужність такого інструменту стартує від 0,8 кВт, якщо ми говоримо про будівельний фен, дриль, шуруповерт тощо. Або ж від 1,0 кВт, якщо йдеться про перфоратори, відбійні молотки, будівельні пилососи та ін.

Режим роботи електроінструменту для професійних цілей більш тривалий. Він витримує великі навантаження, не перегрівається, більш стійкий до стрибків напруги. Має часто більші габарити, ніж побутовий.

Коли краще купувати електроінструмент в Україні для профвикористання? Оскільки цей тип інструментів аж ніяк не дешевий, найбільш оптимально дочекатися акційних пропозицій від брендів або міжсезонних розпродажів, коли попит вищий на інші категорії інструментів. Так ви зможете непогано заощадити.

Робота та обслуговування електроінструменту

Крім вибору технічних параметрів інструменту, не менш важливим є його правильне застосування, обслуговування та зберігання. Почнемо, мабуть, послідовно.

Застосування та техніка безпеки

Яка небезпека при роботі з електроінструментом може очікувати користувача? Найголовніше, це удар електричним струмом. Переважно всі електроінструменти з подвійною ізоляцією, тому використовувати їх цілком безпечно, а поверхні, яких не можна торкатися під час під’єднання їх до мережі, практично відсутні. Однак у роботі завжди має бути присутня техніка безпеки. Потрібно чітко розуміти, коли не можна працювати електроінструментом. Наприклад, треба пам’ятати, що якщо напруга вашої мережі не дає використовувати інструмент на повну потужність, треба використовувати стабілізатори або ж дочекатися, коли напруга нормалізується. Під час роботи також уникайте передавлювання кабелів.

Як і де зберігати електроінструменти

Оптимальним варіантом під час купівлі електроінструменту буде звертати увагу на ті, які вже продаються в кейсах для зберігання, або до яких можна придбати його додатково. Також можна придбати спеціальні бокси та ящики для зберігання інструменту. Але це необов’язково, якщо немає такої можливості. Головне запам’ятайте, що навіть найкращий ручний електроінструмент у період, коли він не використовується, має бути в сухому захищеному від вологи й без сильних перепадів температур місці, щоб уникнути корозії металу та пошкодження електронних частин. Крім цього, треба тримати в порядку кабелі електроінструментів, проводити планову профілактику і стежити за цілісністю корпусу.

Де придбати найпотрібніші електроінструменти для дому?

Радимо звернути увагу на електро- та акумуляторний інструмент Vitals™. Ви гарантовано знайдете всі види електроінструменту в інтернет-магазині нашого бренду, а якість комплектовання та технічні параметри задовольнять навіть найвибагливішого покупця. Ергономічні, потужні, надійні, довговічні, придатні для широкого спектра завдань та високих навантажень — усе це про наші електроінструменти.

Також не треба забувати, що офіційна гарантія від бренду, залежно від призначення інструменту, становить 36 або 60 місяців.

Ціна в магазині на електроінструмент також приємно здивує будь-кого, адже щомісяця ми готуємо для вас приємні акції та бонуси.

Продаж електроінструментів Vitals™ здійснюється з таких міст України, як Київ, Дніпро, Харків, Одеса, Львів та ін. Переходьте на офіційний сайт vitals.ua в каталог Електроінструмент та єдиною вашою проблемою буде як не загубитися в широкому асортименті наших товарів.

Коментарі

Написати коментар